Program Çıktıları

1- Uluslararası İlişkiler disiplini ve bu disiplinin ilişkili olduğu diğer bilim dalları için gerekli olan temel kavramları anlayabilir ve bunları yorumlar.

2- Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olur; alanıyla ilgili iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dili kullanır.

3- Uluslararası İlişkiler alanındaki güncel gelişmelere dair görüşlerini analitik olarak ortaya koyabilme, geliştirebilme ve olayları yorumlamada kullanabileceği entelektüel donanımı edinir.

4- İsteğe bağlı staj yaparak alanıyla ilgili uygulamalı deneyim kazanır.

5- Derslerde öğrenilen bilgi ve becerileri, ödevlerini zamanında tamamlama, sınavlara hazırlanma ve grup projelerinde sorumluluk alarak bağımsız bir şekilde uygulayabilir.

6- Eleştirel düşünme, problem çözme ve analitik becerileri geliştirirler ve araştırma projeleri ve sunumlar gibi uygulama becerileri kazanırlar.

7- Uluslararası ilişkiler ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal bilimsel ve etik değerlere sahiptir.

8- Uluslararası ilişkilerin klasik ve güncel kuramları, aralarındaki farklılıkları ve ilişkileri tanımlar ve değerlendirir.

9- Uluslararası ilişkiler konularında etkili bir şekilde iletişim kurabilme ve uluslararası sorunlara öğrenci topluluk faaliyetleri ile çözüm üretebilme becerilerini geliştirir.

10- Uluslararası ilişkilerle ilgili temel ve güncel literatürü takip eder, gerekli görsel, işitsel ve yazılı kaynaklara ulaşma yöntemlerini öğrenir, bu kaynakların niteliğini değerlendirir.

11- Birincil kaynak ve literatür taramayı bilir, analitik düşünme ve veriyi yorumlama becerisine sahip olur.